tirsdag den 29. november 2011

Gløgg-essens


1/2 l kirsbærsaft (helsekost)
3-4 dl vand
15 stk. hele kardemomme
15 stk. nelliker
1 stk. ingefær
2-3 hel kanel
6 strimler øko citronskal
6 strimler øko appelsin
Evt. 200 g rørsukker (det gør jeg)

Hvis jeg ikke kan få fat i kirsebærsaft, bruger jeg solbær :)

Det hele koges i ca 1 time. Skal trække i 2 døgn, hvorefter krydderierne tages fra. Essensen hældes på flaske og opbevares i køleskab.

Blandingsforhold 2-3 dl essens til en flaske rødvin. Smag og tilsæt evt lidt mere hvis du ønsker en stærkere smag !


:0) nyd dagen.

Ingen kommentarer :

Send en kommentar

Bemærk! Kun medlemmer af denne blog kan sende kommentarer.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...